Adeptii Satanei - Forum despre Satanism
Forum destinat satanismului, in care poti deschide o polemica civilizata, acceptand dreptul la replica al celorlalti. Probabil cel mai bun forum despre satanism din Romania! www.adeptiisatanei.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
Adeptii Satanei - Forum despre Satanism | Inregistrare | Login

POZE ADEPTII SATANEI - FORUM DESPRE SATANISM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angela31
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 60 ani
Adeptii Satanei - Forum despre Satanism / Ateismul / Ateismul si stiinta  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mallzebuth
Administrator

Din: Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 876
Ca tot ma cert cu un incapatanat pe un alt forum. Tot o sustine pe a lui ca "God doesn't exist" si ma ia pe mine cu Einstein, ca de... cum pot sa-l contrazic... (de fapt tipul respectiv vorbea numai tampenii)

Science without religion is lame; religion without science is blind." —Albert Einstein

Am observat ca il irita cand mentionez de dumnezeu si satana, nereusind sa-mi argumenteze inexistenta lor (oricat s-a straduit el pe vreo 3 pagini de forum). Asa ca, le-am dat o alta denumire, pe intelesul lui: Bim (Dumnezeu), Bam (Satana).

Multi oameni cred ca este o incompatibilitate intre religie si stiinta.
Oamenii de stiinta pot crede in Bim (unii sunt agnostici, etc)

Sa revenim putin la Albert Einstein. Acesta era convins ca este o "viata inteligenta" in spatele universului. In ziua de astazi multi oameni de stiinta sustin ca nu este nici un conflict intre credinta lor si munca lor.

"In the last few years astronomy has come together so that we're now able to tell a coherent story" of how the universe began, Primack said. "This story does not contradict God, but instead enlarges [the idea of] God."

Notiunile de stiinta si religie au evoluat. Darwin, desi a venit cu o teorie a evolutionismului, nu vorbeste despre Bim. Multi oameni de stiinta sustin ca ar fi perfect logic sa credem ca o "fiinta" divina a folosit aceasta evolutie ca metoda pentru a crea aceasta lume.
Din punct de vedere stiintific nu poti dovedi credinta religioasa. Nu poti face diferenta intre un univers creat de Bim si altul aparut fara Bim.

Stiinta si religia opereaza la nivele diferite. Poti afla raspunsuri prin stiinta, altele prin religie. Multe lucruri stiintifice includ implicatii morale religioase.

Totul se rezuma la o mare intrebare: Exista Bim? Daca raspunsul poate fi dat la aceasta intrebare, ar schimba toate variabilele problemei.
Pentru multi oameni de stiinta, descoperirile lor nu difera cu mult fata de revelatiile religioase. Evolutia stiintei atrage mai mult oamenii de stiinta de religie.

Trebuie sa fie o armonie, un raport constant, o corespondenta intre diferitele planuri de manifestare. Noi nu-l negam pe Bam, ci o religie ar trebui sa-l asimileze daca se doreste perfecta (in sensul de completa).

Si discutia mai continua, dar pe scurt astea sunt cateva idei. Probabil am scris si idiotenii, dar merita discutat. 


_______________________________________
Libertatea creaza mai multa libertate, in timp ce supunerea la legea oarba a unui orb demiurg creeaza tot mai multa sclavie. Nu te poti elibera inchinandu-te la lanturi, ci rupandu-le! C. Jung.

pus acum 16 ani
   
eudemonistul
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 4001
Pai daca te ia cu Einstein...n-are multa stiinta in cunostinta si-n constiinta...Einstein era mai mult decat un evreu, era un ortodox printre evrei.Pentru el cine nu citise "Biblia" era un prostanac.
De ce nu i-ai numit Tom si Jerry? Este absolut sugestiv! Se urasc, s-ar bate toata ziua dar fara sa se ucida, pt. ca disparitia unuia pericliteaza existenta celuilalt si...se iubesc...
Cat despre antagonismul religie - stiinta...numai un tampit il poate afirma. Sa-ti dau un exemplu: gandirea religioasa afirma , de milenii, existenta lui Unu. Stiinta a descoperit asta doar de 20-30 ani.Asta pentru ca - vorba lui Einstein - "imaginatia inconjoara lumea".


_______________________________________
Spune mereu adevarul dar traieste in asa fel incat nimeni sa nu te creada.

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la